Presskommuniké Ulvöregattan 2020

Kära seglarvänner och Ulvöregattaseglare!

Som vi alla vet är det ett mycket annorlunda år hittills, det som påverkar oss alla i år heter  ”CORONA virus”! Ett virus som har satt alla på vår jord i en ny och speciell sits.

Vi påverkas allt från familj, släkt relationer, arbete och företagande, även vår fritidsaktivitet påverkas. Vi seglare som utövar vår sport utomhus kanske inte tycker det är så farligt att vi umgås i friare former på havet och kajen. Men vi har inte alla svar och facit ännu kring vårt beteende med smittspridningen, så därför har följande beslut tagits.

Med till hänsyn till många olika aspekter kring allt från ung, äldre och funktionär, hitresta, proffs, amatör, shorthanded etc , samt även en 110-årig tradition, det ger oss insikt till  beslutet.

Örnsköldsviks Segelsällskaps styrelse och tävlingsledningen för Ulvöregattan, har efter moget övervägande beslutat att STÄLLA IN årets ULVÖREGATTA 2020. Detta med hänsyn till att vi som stor Arrangör, INTE vill vara med och påverka smittspridning som därmed skulle kunna äventyra våra medmänniskors hälsa! 

Det är ju givetvis ledsamt att lämna ett sådant besked, men HÄLSAN GÅR FÖRE ett sportutövande som i detta fall med Ulvöregattan bygger på social och familjär samvaro.

Vår mål blir nu att satsa på Ulvöregattan 2021 och då för 111:e gången fortsätta traditionen, med en årlig sommar regatta med familjär framtoning, kryddat med fräscha nyheter i hjärtat av Höga Kusten.

Vi önskar er alla en fantastiskt fin sommar, med mycket segling och gemenskap på behörigt avstånd, där vi alla tar ansvar enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer men ändå kan umgås på ett bra sätt.  

Med tanke på vårt beslut och ställningstagande, vill vi rikta ett Stort tack till alla som sliter inom sjukvården för att hålla upp vårt samhälle på bästa sätt!


Vinden är fri, utnyttja skärgården, hoppas att vi ses på kapsseglingsbanorna vid senare tillfälle och var rädd om dig!


Seglarhälsning

Pär Jansson

Regattaansvarig
Ordf Örnsköldsviks Segelsällskap