Arrangör

Örnsköldsviks Segelsällskap

Ulvöregattan arrangeras av Örnsköldsviks Segelsällskap, Sveriges fjärde äldsta segelsällskap grundat 1874, i samarbete med Ulvö Kapellag och näringsidkarna på Ulvön.

 

Om Örnsköldsviks Segelsällskap

Ulvöregattan arrangeras av Örnsköldsviks Segelsällskap (ÖSS). ÖSS är Örnsköldsviks äldsta förening och Sveriges fjärde äldsta segelsällskap grundat 1874. ÖSS har ca 300 medlemmar. Planering och genomförande av Ulvöregattan åligger sektionen Ulvöregattakommittén inom ÖSS i samarbete med sponsorer, Ulvö Kapellag och näringsidkarna på Ulvön.

Läs mer: Örnsköldsviks Segelsällskap


Om Ulvö Kapellag

Ulvö Kapellag är en mycket livskraftig ideell förening som räknar sina anor så långt tillbaka som 1740-talet. Ulvö Kapellag har idag ca 250 medlemmar och dessa finns bland de fast boende, sommarboende och övriga som har någon anknytning till ulvöarna. Ulvö Kapellag är en förening som försöker värna om kulturen på Ulvön. Föreningen är även fastighetsägare och äger idag Ulvö föreningshus, Hembygdsgården och Lotsstugan. Kapellaget har genom åren varit det språkrör genom vilket den bofasta befolkningen och sommarboende kunnat göra sin stämma hörd till Örnsköldsviks kommun, Länsstyrelsen och övriga myndigheter som på något sätt har haft med Ulvöarna att göra.

Läs mer: Ulvö Kapellag

Med seglarhälsningar,
Örnsköldsviks Segelsällskap